6 Eylül 2018 Perşembe

Bims Makinası

Bims makinası tarafından üretilen Bims taşı, teknik terminolojide “Doğal Hafif Agrega” olarak sınıflandırımaktadır.  Bir diğer adlandırma olarak da “Pomza Taşı” denebilir. Pomza Taşı ve Bims Taşı tamamiyle aynı yapıda ve aynı işi görmektedir. Yöresel adlandırmalar olarak da “Işır taşı, küveki taşı, nasır taşı, topuk taşı, kisir” gibi isimlerle de anılmaktadır.
Bims agregası, (Bims taşı), (Pomza Taşı)  uluslararası birçok endüstriyel alanda uzun yıllardan beri değişik deneme yanılma teorilerini beraberinde getiren, volkanik kökenli bir endüstriyel hammaddedir. Ancak, bu değer üklemizde geç keşfedilmiş olup, ülkemiz açısından  önemi son 10 yılda anlaşılmaya başlanmıştır. Ülkemiz TÜRKİYE ‘de %90 gibi bi oran ile inşatt sektöründe kullanılmaktadır ancak başka kullanıldığı sekörler de muhakkakki mevcuttur.
Endüstriyel alanlar olan ; Tekstil ve yapay maden sektörün Pomza Taşının önemi büyüktür.  Bims taşı, endüstriyel kullanım açısından; boşluklu, süngerimsi, volkanik olaylar neticesinde oluşmuş, fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı dayanıklı, zararsız, uzun ömürlü, ısı ve ses yalıtım özelliği sağlayan, yüksek sıcaklıklara dayanıklı, camsı bir yapıya sahip volkanik bir kayaçtır.Bu özellikleri sayesinde gelişen inşaat sektörünün gözdesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Merak edenleriniz için ufak bi kaç bilgiyide şöyle bırakalalım;
  •  İyi kalite pomza beyaz olmalıdır.
  •  İyi bir pomza, sert bir yüzeye vurulduğunda ezilip toz olmalı fakat kırılmamalıdır.
  • Tekstil sanayiinde pomzanın kullanılabilmesi için, kimyevi birleşimindeki demir oksit, sodyum oksit ve potasyum oksit miktarlarının, kumaş boyası ve yıkamada kullanılan diğer kimyevi maddelerle reaksiyona girebileceği ve kumaşta renk değişikliği oluşturabileceği hususu dikkate alınmalıdır.Kırılmadan ezilme özelliği göstermelidir.
  • Sıfır nemde özgül ağırlığının 0.5-0.55 g/cm3 olması istenir.
  • Tekstil kalitesi pomzanın keskin yüzeylerinin yuvarlatılmış olması istenir ki, temas ettiği kumaş yırtılmasın. Cam eşyaların işlenmesi, özel boyalarda dolgu maddesi olarak, tarım ilaçlarında kimyasal taşıyıcı olarak, sabun ve deterjan üretiminde puzzolan madde olarak kullanılması diğer kullanım alanlarından bazılarıdır.
  • Son yıllardaki bir kullanım alanı da “barbikü” tabir edilen mangallarda, kömürün yerini almasıdır. Burada mangalın alttan fazla ısıtılması sonucunda akkor hale gelen pomza, kömür ateşi işlevini görür.
Sizde ürettiğimiz  bims makinası seçeneklerimiz  sayesinde bu muhteşem doğa maddesini ihtiyaç ve isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Bims makinasi hakkinda daha fazla bilgi edinmek için +90 553 075 85 61 nolu numaradan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
MUSSAN Group’un makine ve inşaat şirketleri, Türkiye’nin en büyük tesislerini de barındıran önde gelen kuruluşlardan oluşmaktadır. MUSSAN GROUP tarafından üretilen ürünler geniş lojistik ağımız vasıtasıyla yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimize teslim edilmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder