6 Eylül 2018 Perşembe

Bims Makinaları

Bims makinaları tarafından üretilen  Bims taşı,  teknik terminolojide “Doğal Hafif Agrega” olarak sınıflandırımaktadır.  Bir diğer adlandırma olarak da “Pomza Taşı” denebilir. Pomza Taşı ve Bims Taşı tamamiyle aynı yapıda ve aynı işi görmektedir. Bims makinaları üretimi olan bim taşının yöresel adlandırmalar olarak da “Işır taşı, küveki taşı, nasır taşı, topuk taşı, kisir” gibi isimlerle de anılmaktadır.
Bims makinaları günümüze kadar bir çok alanda kullanılmıştır. Bims agregası, (Bims taşı), (Pomza Taşı)  uluslararası birçok endüstriyel alanda uzun yıllardan beri değişik deneme yanılma teorilerini beraberinde getiren, volkanik kökenli bir endüstriyel hammaddedir. Ancak, bu değer ülkemizde geç keşfedilmemiş olup, ülkemiz açısından Bims makinaları önemi son 10 yılda anlaşılmaya başlanmıştır. Bims makinaları ülkemizde %90 gibi bir oran ile inşaat sektöründe kullanılmaktadır ancak başka kullanıldığı sektörler de muhakkak ki mevcuttur. Bims makinaları tercih edilen ve kullanım olarak oldukça geniş bir alana hitap eden makinalardır. Bims makinaları firmamız tarafından üretilen makinalardır.
Bims makinaları üretimi olan Bims taşı, endüstriyel kullanım açısından; boşluklu, süngerimsi, volkanik olaylar neticesinde oluşmuş, fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı dayanıklı, zararsız, uzun ömürlü, ısı ve ses yalıtım özelliği sağlayan, yüksek sıcaklıklara dayanıklı, camsı bir yapıya sahip volkanik bir kayaçtır. Bims makinaları üretimi olan Bims taşının bu özellikleri sayesinde gelişen inşaat sektörünün gözdesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Bims makinaları hakkında merak edilenler için ufak bir kaç bilgiyi de şöyle bırakalım;
  •  Bims makinaları ile üretilen iyi kalite pomza beyaz olmalıdır.
  •  Bims makinaları ile üretilen iyi bir pomza, sert bir yüzeye vurulduğunda ezilip toz olmalı fakat kırılmamalıdır.
  • Bims makinaları ile üretilen ürünün sıfır nemde özgül ağırlığının 0.5-0.55 g/cm3 olması istenir.
  • Bims makinaları ile üretilen tekstil kalitesi pomzanın keskin yüzeylerinin yuvarlatılmış olması istenir ki, temas ettiği kumaş yırtılmasın. Cam eşyaların işlenmesi, özel boyalarda dolgu maddesi olarak, tarım ilaçlarında kimyasal taşıyıcı olarak, sabun ve deterjan üretiminde puzzolan madde olarak kullanılması diğer kullanım alanlarından bazılarıdır.
Bims  makinaları üretim seçeneklerimiz  sayesinde bu muhteşem doğa maddesini siz de ihtiyaç ve isteğinize göre şekillendirebilirsiniz.
Bims  makinaları hakkinda daha fazla bilgi edinmek için +90 553 075 85 61 numaralı telefondan müşteri temsilcilerimize ulaşabilir ve gerekli tüm bilgileri alabilirsiniz.
Bims  makinaları haricinde üretim ve makina çeşitleri hakkında müşteri temsilcilerimiz sizlere yardımcı olacaklardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder